Teadlaste Öö teaduspärastlõuna teaduste akadeemias võtab fookusesse soola ja baltisaksa toidukultuuri

21. septembril kutsub Eesti teaduste akadeemia gümnaasiumiõpilasi, tudengeid ja kõiki teisi huvilisi osa saama Teadlaste Öö festivali raames toimuvale teaduspärastlõunale, mis võtab fookussse soola ja baltisaksa toidukultuuri.

Teaduspärastlõuna toimub teaduste akadeemia saalis (Kohtu 6, Tallinn) kahes osas.
1. Esimeses osas toimub kaks eestikeelsete subtiitritega dokumentaalfilmi „Ulatage soola“ („Pass the Salt“, CBC Docs, 2020) seanssi. Pärast mõlemat seanssi vestleb Tallinna ülikooli teaduskommunikatsiooni lektor ja teadusajakirjanik Arko Olesk filmis käsitletud teemadel oma valdkonna ekspertidega. Loomulikult ootame ka publikut oma mõtteid jagama ja küsimusi esitama.
2.Teises osas tutvustab Underi ja Tuglase Kirjanduskeskuse teadlane ja Tallinna ülikooli professor Ulrike Plath koos oma tudengitega teaduslikele uuringutele tuginedes baltisaksa toidukultuuriKohapeal saame ka maitsta, kuidas toonaste retseptide järgi tehtud toidud mekivad.

Teaduspärastlõuna eri kellaaegadel algavatele alaüritustele tulijatel palume kindlasti ette registreeruda hiljemalt 20. septembriks. Igale alaüritusele ootame osalema kuni 50 huvilist.

Rohkem infot ja registreerumine teaduste akadeemia veebilehel.